Kedves pályázók és szavazók!

Díjátadás január 31-én!

Örömmel értesítjük önöket, hogy „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat 2011december 30-án lezárult. Ahogyan már olvashatták portálunkon 218 szívet melengető és a formai kiírásoknak is megfelelő történetet küldtek be a hálás betegek a zsűrinek a sajnos több mint 100 érvénytelen ajánlással együtt. A bírálóbizottság tagjai hosszas töprengés után választották ki a bőséges kínálatból a 10-10 legjobb történetet, illetve praxist. 2011. december 15-től kéthetes internetes szavazás után született meg a végeredmény, vagyis hogy kik állnak a toplista élén. A majd százezer szavazatból közel 8000 voksot kapott a hazai első helyezett. A határon túli hírportálok, napilapok és a Duna Televízió segítségével sikerült az ottani betegeket is aktivizálnunk, így a határon túli jelöltek közül az első helyezett is majd 5000 szavazattal büszkélkedhet. Sokan érdeklődtek önök közül a díjátadás időpontjáról: január 31-én rendezzük meg az ünnepélyes eseményt. Addig honlapunkon ABC sorrendben láthatják a 10-10 jelöltet.

Tovább a beérkezett ajánlásokra

Jelöltek határon innen!

Dr. Dóczi Ildikó Mende

Egy ajánlásban többen is támogatják, mondván nincs a településen internet.
Háziorvosi munkája mellett egészségklubot vezet, buszos kirándulásra viszi a klubtagokat, megalapította helyi környezetvédelmi egyesületet, önkormányzati képviselő, azaz színvonalas munkáját nemcsak a rendelő falai között végzi. „ Az ide belépő betegeket mindig friss, tisztaság illat, kényelmes ülőhely, asztalra kihelyezett olvasnivaló, képes újságok, ásványvizet tartalmazó automata, a pici gyerekek-babák részére, öltöztető asztal, fölötte vidám bábok fogadják. Az ablakban sorakozó, csodásan ápolt virágok látványa is mutatja, hogy itt a környezetére is, igényes ember dolgozik.”

Ajánlások

Dr. Király Ottó Budapest

80 esztendős, életpálya díjként javasolják betegei az elismerést.
5 ajánlója szerint
 a doktor úr életkorát meghazudtoló vitalitással, energiával végzi mai napig felelősségteljes munkáját, kedvelt, szeretett orvosa betegeinek.  20 éve került Pesterzsébetre Erdélyből. A betegek annyira megszerették, hogy bár a rendelőben sokszor 2-3 órát kell türelemmel várakozni rá, mégsem mennek máshoz. Sokszor a rendelési időn túl is fogadja a pácienseket.
„Dr. Király Ottóban egy hivatását magas színvonalon művelő, értő és szerető orvost ismerhettünk meg. Egy olyan orvost, akiben betegei feltétel nélkül megbíznak, tanácsait el- és megfogadják. Király doktor úr személyében a betegek magát a gyógyítót látják, aki humorérzékével még a betegek szorongását is oldja.„

Ajánlások

Dr. Miliás László Sükösd

13 ajánlása érkezett. Több mint három évtizede szolgálja a falu betegeit,- ez az ajánlók szóhasználata- nincs olyan család, akit ne ismerne személyesen, hiszen közel 1 évig 4000 beteg tartozott hozzá, mert a másik háziorvosi praxis betöltetlen volt. Betegei értékelik, hogy kiemelkedő szerepet kap nála a megelőzés, rendszeresen küldi őket évente vérvételre, tüdőszűrőre, ultrahangra. Mindennapos a vércukor szint mérése, a vérnyomásmérés. „ Történetek helyett figyelmükbe ajánlom tudását, emberségét, empátiáját , nem utolsó sorban pedig , hogy mindent megtesz a településért. A Sükösdi Szent Anna Alapítvány képviselője, a Szent Anna Tanoda kuratóriumának elnöke, Sükösd alpolgármestere. Köszönöm, hogy ennyi éven keresztül a betege lehettem.”

Ajánlások

Dr. Mitrán Ildikó Mónika Berettyóújfalu

3 ajánlást kapott. „Olyan, mint egy jóságos nagymama. Nagyon szerettük és szeretjük ma is. SOHA nem kért ellenszolgáltatást, nem várt el hálapénzt, ajándékokat, önzetlenül cselekedett, a szabadidejét áldozta ránk! Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a praxisában mi nem vagyunk kivételes eset, mert mindenkihez lelkiismeretesen, kedvesen és szeretettel közelít. Több évtizedes gyógyítási tapasztalata mellett könnyen megtalálja a hangot a gyermekekkel, s ami nehezebb dolog a szülők bizalmát is könnyen elnyeri”A kisfiamat a kórházból tüdőgyulladással adták ki, a doktornő kétheti áldozatos munkájának eredményeként gyógyult meg a kisfiú. Naponta többször jött hozzánk el, gyógyszerezte, ő vitte el röntgenre is, szavak nincsenek arra, hogy leírjam, mennyire szívén viselte a gyermek sorsát.”

Ajánlások

Dr. Patik Ferenc Székesfehérvár

Remek szakember, kiváló belgyógyász, emberséges, figyelmes, segítőkész asszisztensével Ildikóval együtt. Nemcsak beszél, az egészséges életmódról gyakorolja is pácienseivel együtt. Ingyenes étkezési tanácsadást, ismeretterjesztő előadásokat, tornaórákat szervez: ”Mi több, a sudár, fiatal férfi személyes példát mutatva együtt tornázott velünk, rozoga öregasszonyokkal.:-) Empatikus személyiségére példa; „férjem életében fontos az irodalom. Volt olyan, hogy a doktor Úr kedvenc írójából felkészülve jött el a betegágya mellé, és hosszan elbeszélgetett vele”

Ajánlások

Dr. Sárkány Csaba Debrecen

Az egyik legszínvonalasabb, melegszívű ajánlást kapta, sokak véleményének összegzéseként. Olyan légkört teremt, hogy a szégyenlősek is kinyíljanak, a rendelő váróterme olyan mintha egy kellemes klubba érkeznének: megnyugtató pasztellszínek, virágok, képek. Személyisége megnyugtató, időnként viccel is és felvidít, oldva a szorongást Fiatal és lelkes, számos ”szolgáltatást” vezetett be, amellyel a betegek kényelmét szolgálja. Időpontra lehet bejelentkezni, helyben van vérvétel és nem kell külön a laboratóriumba menni, EKG-t készít. Kiemelik a két segítő: Tamásné Máté Évike és az orvos-írnok Nagy Zsuzsika szerepét. „ Tudjuk, hogy vannak, akik elköltöztek és mégis visszajárnak a doktor úrhoz, de olyanok is, akik nem is tartoznak a körzetéhez, ennek ellenére ide jelentkeztek be. Ilyennek képzeljük el a XXI. század orvosát, rendelőjét és a betegek kiszolgálását”

Ajánlások

Dr. Sivadó Mária Bátorliget

6 pályázó jelölte. „Megkérdeztem a nagyobbik lányomat, aki öt éves, mit írjak a doktornőről? Gyors válasz érkezett: Azt, anya, hogy nagyon SZERETEM, mert nagyon jó hozzám és mindig meggyógyít!!! „ Beszél a gyerekek nyelvén, Mellette kedves, segítőkész, rugalmas. Még az utcán, munkaidő után is szívesen válaszol betegei érdeklődésére, sőt megkérdezi, hogy vannak, és választ is vár rá. „ Nem csak elmegy mellettünk-  integet az autójából, és mindig mosolyog. Látni rajta, hogy valóban szereti a gyerekeket, ami valljuk be, nem utolsó szempont kisgyermekek esetében, hiszen egy egész életre szóló élményt - legyen az jó vagy rossz - szereznek. Ennek köszönhetően, kisfiam soha nem sír, még akkor sem, ha  esetleg injekciót is kap. Vidáman, jókedvvel megy be a rendelőbe. A legfiatalabb pályázó a 13 éves Krisztián jelöltje.

Ajánlások

Dr. Sonkoly Iván Békéscsaba

15 ajánló, többek között egy infarktusos nagymama, aki Sonkoly doktornak köszönheti, hogy gyönyörködhet unokáiban. Munkáját mindig a legnagyobb odafigyeléssel és türelemmel végzi, szorongó betegeit igyekszik megnyugtatni, türelmesen elmagyarázza a kezelések, gyógyszerek különféle hatásait, illetve a várható eredményeket. Mindig mosolygós asszisztensnője, Marika sokszor három ember feladatát végzi gyorsan és precízen. A hatalmas körzet idős betegeit keresztnevükön szólítja, ismeri a bajaikat, mindenkihez van egy kedves szava.” Nagyon szeretném, ha nevüket a díjazottak között olvashatnám és legalább egy kis töredékét kapnák annak, amit valójában megérdemelnek! „

Ajánlások

Dr. Soós Lajos Pápakovácsi

5 ajánlást kapott. Akad köztük jellemzés, de életmentés is. Egyik betege vezetés közben lett rosszul „ És akkor a Jóisten segített és pont arra jött a háziorvosunk, aki pontosan tudta, hogy mi a férjem betegsége és nála mindig van orvosi táska, újraélesztő táska. A járókelők bevonásával elkezdte újraéleszteni  a férjemet. Jó 30 perc után megérkeztek a mentők, akik utána kórházba szállították őt, majd Budapesten  beültettek szívébe egy  pacemakert. .Férjem állapota fokozatosan javult, mostanában már együtt sétálunk az erdőben és én háziorvosunknak minden  este köszönetet mondok  az újjászületéséért.” Másik ajánlója allergiás rohamáról számol be, és arról, hogy Sóós doktor két órán keresztül ült az ágya szélén, amíg biztos lehetett abban, hogy minden rendben lesz.

Ajánlások

Dr. Spankovics Károly Budapest

Igazi háziorvosnak tartják, aki mindenkivel, még a legnehezebb helyzetekben is megtalálja a hangot. Szakmai tudása kiemelkedő, nagyon jó diagnoszta, rendkívül lelkiismerete, udvarias, figyelmes, fantasztikus ismeretanyaggal rendelkezik, az új gyógyszerek tekintetében szinte napra kész, a betegei rendkívüli módon szeretik, tisztelik, elismerik. Gabika a „jobb keze” nem ismer lehetetlent, a beteg gyógyulásáért a saját, privát ismeretségét is "beveti".” Sosem felejtem el, amikor Édesapám a látszólagos gyógyulás után, még rosszabb állapotba került, kerekes székbe kényszerült, Ő úgy harcolta ki az újabb vizsgálatokat, az egész várost "felforgatva" mintha a saját papájáról lenne szó.” 37 ajánlást kaptak!

Ajánlások

Jelöltek határon túl!

Dr. Csáki Maria Székelyudvarhely

3 pályázó is állítja, hogy talán neki van a városban a legtöbb betege. Ez látszik a várótermén is. Betegei csodálják, mert az utolsóhoz is épp annyi türelme van, mint az elsőhöz… Jó csapat van a rendelőben, általában jó hangulat és kedvesség uralkodik, szakmailag pedig felkészültek és mindig képezik magukat asszisztensnőjével együtt. „Nagymama falun lakott, nem messze Udvarhelytől, és mikor fel kellett iratkozni a családorvoshoz, a körzeti orvosa nem vállalta, mert sokan voltak nála. Csáki doktornő munkaidő után szívesen eljött házhoz és megvizsgálta, a mama pedig olyan hálás volt, hogy ő hozzá városról jött az orvos. A doktornőnek nagyon sok páciense van, nincs rászorulva a vidéki betegekre, de emberséges és megértő„

Ajánlások

Dr. Finna Judit Marosvásárhely

Ebben a kategóriában a marosvásárhelyi doktornő kapta a legtöbb ajánlást: 14 pályázó javasolta! A legtöbben köszönetet mondanak az alapítványért, amit a doktornő férjével együtt hozott létre. Kötszert, kenőcsöt, fájdalomcsillapítót adományoznak az idős embereknek, ott ahol egyáltalán nem könnyű ezekhez hozzájutni. Ráadásul azokat is ellátja nagy-nagy szeretettel, akik nem az ő körzetéhez tartoznak. Kiemelik asszisztensei hivatásszeretetét is, akik minden héten kétszer elmennek az onkológiai klinika gyerek  osztályára, ahol bohócnak, macinak  öltözve próbálnak mosolyt varázsolni  a kis betegek arcára.

Ajánlások

Dr. Jung Németh Erzsébet Zenta

Betegeit ismeri, szereti, nevükön szólítja őket. „Nagy gondot fordít az idős emberekre, akiknek sokszor csak egy jó szóra, mosolyra van szükségük, egy ölelésre egy hallgatóra, aki meghallgatja a mindennapi gondjukat. Erzsike sosem panaszkodik, holott az élet megtanította egy két dologra. „ A napi rendelésen túl , minden lehetőséget megragad a karitatív munkára is. Ha hívják,  kerékpárjára ugrik és siet a betegekhez, télen-nyáron, hóban esőben egyaránt.„ Ajánlója Teréz anya egyik imájával kezdi írását, mert Erzsikéről az önzetlen szeretet jut eszébe.

Ajánlások

Dr. Nagy Gizella Bögöz - Hargita megye

A legszebb történet róla érkezett.
Elhivatottsága példaértékű, fáradtságot nem ismerve jár a betegeihez, éjjel-nappal, hétvégeken, esőben, hóban, sokszor még betegen is végigjárja a falvakat, kijár a csecsemőkhöz, idősekhez, haldoklókhoz. Az időseket gondozza, élelmet visz nekik és elkíséri őket utolsó útjukra is. Kicsit ő is belehal betegei elvesztésébe, úgy szereti, őket, ragaszkodik hozzájuk, mintha mind a fiókái lennének. „A pici, törékeny, de nagyon erős Nagy doktornő mellett lánya, Boglárka a nővér. A karácsony előtti napokban beöltözik angyalkának és az általa készített feldíszített fenyőágakat, ünnepi kalácsot, sok - sok szeretetet, meleg mosolyt visz a didergő, zúzmarás utakon a megfáradt, öregek otthonába. Kékre fagyva, de csillogó szemmel tér vissza és ömlik belőle az a sok élmény, amit ő is átél ilyenkor.”

Ajánlások

Dr. Orbán Sándor Székelyudvarhely

Ajánlói- szám szerint hárman- empátiája és elhivatottsága miatt  választották. Kiemelik, hogy szívesen keresi fel az öreg, mozgásképtelen betegeket, és, hogy rengeteg plusz munkát vállal rendelési időn kívül is. Az aggódó kismamáknak mindig rendelkezésére áll, még akkor is, ha indokolatlanul keresik fel. Gyorsan pontosan diagnosztizál  - ez valószínűleg a sürgősségi orvosként eltöltött évek során alakult ki. - asszisztensnőjével együtt lendületes, lelkes, felkészült fiatalok. „ Úgy gondolom, hogy példát mutat minden család orvosnak a fiatalos lendületével, a gyógyítási trendek, újdonságok követésével és használatával, határozottságával és profizmusával.” A jelölés  indoklása az is, hogy az olyan fiatalokat kellene támogatni, akik Erdélyben és nem külföldön n próbálnak helytállni.

Ajánlások

Dr. Raffai Györög Rózsa Szabadka

Szabadkán a  Gerontológiai Központ orvosi rendelőjében dolgozik, orvosi, emberi magatartása lenyűgöző. Jellemző rá az óriási türelem, emberszeretet, alázat. Reggel 7-től délután egy óráig tart a munkaideje, de sokszor elvállalja a szintén ebben a rendelőben dogozó két orvos helyettesítését, így 1 óra helyett délután fél 5-kor tér haza. Ő nem kér magának betegszabadságot,az évi szabadságát is nagyon rövid ideig élvezi. Minden beteget fogad és lelkiismeretesen ellát. Mellette hosszú évek óta tanít a szabadkai egészségügyi középiskolában.  A doktornő  egyedül neveli két fiát, akiket ma is 56 évesen ő tart el, mert egyikük számára nincs munka, másikuk egyetemista. Példás anyát, orvost , embert tisztelhetünk személyében

Ajánlások

Dr. Székely Éva Nyárádgálfalva

A „VÉGEKEN”,   hét települést bejárva gyógyítja betegeit fáradtságot nem ismerve, hozzáértéssel végzi ezen falvak lakosainak orvosi szakellátását. Konkrét történetet nem olvashatunk, de ”az emberséges hozzáállás, lelkiismeretesség, ahogyan gondozza, ellátja a települések betegeit, helyettesit minden kiemelt történetet. A doktornő rendszeresen bejárja körzetét, esőben, sárban, hóban elmegy betegeihez, akiket nemcsak szaktudásával ,hanem kedvességével ,türelmével ,empátiakészségével ,is gyógyít. Háziorvosunknak a szakmája hivatása is, munkaidőn kívül is elmegy betegeihez, azonnal ugrik, ha szükség van rá. Betegeit megnyugtatja a tudat, hogy bármikor számíthatnak a doktornő segítségére.„

Ajánlások

Dr. Szentmártoni Kálmán Bálin Désfalva

Szentmártoni doktor úrnak nem szakmája a gyógyítás, hanem a hivatása. Évtizedek óta dolgozik a faluban feleségével, Szentmártoni Klárával együtt. Egyik legjobb diagnoszta a vidéken. Mivel nem áll rendelkezésére a modern technika, még a régi módszereket alkalmazza, de így is könnyűszerrel felismeri a betegségeket, és nagy hozzáértéssel gyógyítja ezeket. Szaktudása, humoros, megnyerő egyénisége eloszlatja a betegek szorongását, akik nem félelemmel, hanem bizakodva lépik át a rendelő küszöbét. „Családunk 15 km-ről jár vissza a doktor úrhoz. Lányunk 250 km-re lakik, de ha komolyabb egészségi gondja van, még mindig a régi orvosát keresi fel.”

Ajánlások

Dr. Szőcs Kölcze Erzsébet Szent Katolna

Öt falu, 1450 lakos családorvosa.
Ajánlója sokak véleményét tolmácsolja. Igyekszik mindent megtenni, amit csak lehet az alaphálózatban, hogy ne kelljen a betegeknek 5-18 kilométert utazni a kórházig. Rendelőjében fülmosástól, a kis sebészeti ellátásig, EKG készítést, érszűkületmérést, rövid gyógytornát, helyi masszázsig sok mindent elvégeznek. Természetesen a felszerelést saját költségén szerezte be. Ezen kívül számos továbbképzőn részt vesz, határon belül és kívül egyaránt. A beteghez empátiával közeledik, ráadásul 1995-óta az Országos és Európai Bálint Társaság tagja. A mostani szabályzattól eltérően, mindennap egy idős beteget meglátogat. Munkájában nincs egyedül, mert megbízható segítsége az asszisztense: Baróti Annamária.

Ajánlások

Dr. Veres Rózsa Székelyudvarhely

Ajánlója a székelyudvarhelyi roma lakosság egészségügyi közvetítője. 2007 márciusától dolgozik a Budvar negyedben, melynek orvosa akkoriban költözött Farkaslakára, így egy egész negyed orvos nélkül  maradt, gyerekek es felnőttek egyaránt. Senki sem vállalta őket, mert rajtuk volt a bélyeg: a Budvarban laknak. A családsegítő végül eljutott Veres Rózsa doktornőhöz, aki gondolkodás nélkül kezelni kezdte az ott élőket. Azóta sem válogatja meg a pácienseit, a mai napig ő látja el a Budvarosokat.

Ajánlások

 

Kérjük, ne próbáljon szavazni!

A piros keresztet már nem találja portálunkon, a szavazás ugyanis december 30-án éjfélkor véget ért.
Köszönjük, hogy szavazatával voksolt kedvenc háziorvosára és munkatársaira.
A végleges eredmény- hogy ki nyeri meg „Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázatot - az önök szavazatai alapján alakul ki.

Támogatók

Partnerek