Beérkezett ajánlások

Megtekintehti a beérkezett ajánlásokat, ezekalapján választotta ki a szűri a 10-10 jelölt praxist az év praxisa 2011 díjra.

Itt az Önök által beküldött történeteket, jelöléseket olvashatják. A történetet beküldő személy hozzájárulását elfogadottnak tekintjük a pályázaton történő részvétellel. Csak azokat a történeteket tárjuk a nyilvánosság elé, amelyek közléséhez a bennük szereplő orvos és nővér hozzájárult. Írásaik a címűk alapján ABC- rendben kerülnek fel honlapunkra és így is találhatják meg őket.

2011. november 29. 22:28

Dr. Arros Melinda / Székelyudvarhely

Szeretnék javaslatot tenni Székelyudvarhely egyik legismertebb és legaranyosabb családorvosára, Dr. Arros Melindára.. A doktornő számomra nem csupán azért kedves, mert szakmájában nap, mint nap helyt áll, hanem azért is, mert minden alkalommal emberségéről és törődéséről tesz tanúvallomást. Talán a legnyomósabb érv, mellyel mindenkinél közkedveltebb számomra, hogy nem csak saját nyilvántartott betegei számíthatnak szaktudására és támogatására, hanem minden egyes városlakó bizalommal fordulhat hozzá egészségügyi problémával, mindenkit egyenrangúan kezel. A doktornő különleges figyelmet fordít az újszülött gyerekekre, velük együtt a fiatalok folyamatos fejlődésére, a középkorosztály egészségének megőrzésére, és nem utolsó sorban az idősebbek fizikai és szellemi folyamataira. Szerény személyem, úgy kerültem Vele kapcsolatba, mint kisgyerek, aki mindig mosolygó arccal várta a találkozást a „Doktor nénivel” (ami az esetek többségében fordítva van). Akkor azt hittem én vagyok az egyetlen gyerek, akit ennyire szeret és akiről mindent tud. Később, már felnőttként, ugyanazt a figyelmet és törődést tapasztalhattam részéről, mint naiv kisgyerekként! Nemrég elveszítettük nagymamám, megelőzhetetlen betegség következtében, mely eset csak megerősítette bennem a Doktornő iránti mély tiszteletet. Dr. Arros Melinda a nagymama hosszas betegsége alatt mindvégig támogatta és figyelemmel követte egészségügyi állapotát. Ekkor tudatosult bennem, hogy a nagyszámú betegállomány ellenére is, a „Doktor nénink” életünk minden egyes szakaszában mellettünk van, és úgy tudásával, mint lelkiismeretességével odafigyel mindannyiunkra. Ezúton is köszönjük Neki!

Jenei Tünde

tovább...
2011. november 21. 11:27

Dr. Béla Éva / Marosvásárhely

Alulírott Nagy Magdaléna Béla doktornőt javaslom az év praxisa díjra.  Rólam csak annyit, lakok Marosvásárhelyen, mint nyugdíjas élem életemet, Sajnos elég sok betegséggel, (súlyos szív elégtelenség, magas vérnyomás, trombózis, cukor, betegség,) küszködök, hogy ne is soroljam mind fel.  Úgy hogy elég gyakran, találkozom a családorvosommal Az orvosi rendelő , ahova tartozok, a November 7 negyedben  van , egy három szobás  lakosztályban működik,amely  mindig szép, tiszta,  kivilágított  és hidegben is jól fűtött helyiség.    A munka beosztás nagyon jó, minden heten 3-szor délelőtt es 2 szer délután - előtte és utána terep- van rendelés. A fogadás előrejegyzés szerint történik,így a sok beteg nem kell sokáig várjon a bejutásra.  Én  dr. Béla Éva  doktornőhöz es Julia asszisztensnőhöz tartozom.  Mindketten nagyon kedvesek, nagy szeretettel es sok türelemmel végzik feladataikat, ami egyáltalán nem mondható könnyűnek  (gondolok itt a nagyon sok papír  formaságra és a rengeteg változásra, na meg a sok betegre stb.)
A doktornőtől mindig megkapjuk a szükséges útmutatásokat, és a receptet a gyógyszerekre szükség esetén küldő lapot , szakorvosokhoz, vagy laborvizsgálatra. Én személyesen nagyon meg vagyok elégedve a munkájukkal , kedvességükkel, odafigyelésükkel, amit nagy szeretettel, köszönök mindkettőjüknek.

Tisztelettel: Nagy Magdolna

u.i. persze ez nem azt jelenti, hogy meg vagyok elégedve  általában az egészségügy  működésével,  mert  itt nagyon nem mennek jól a dolgok, erről nagyon sokat lehetne írni.

tovább...
2011. november 15. 13:27

Dr. Bogdán Sára / Vásárosnamény

Tisztelt zsűri!

Szeretnék elismerő soraimnak hangot adni, és javaslatot tenni, „  Az év praxisa” díjra.
Dr. Bogdán Sára , a 3.sz körzet orvosa és asszisztense megérdemli! Sajnos nagyon sokan fordulunk hozzá segítségért! Mindig mosolyogva és lelkiismeretesen végzi alapellátási munkáját!, és mindig a megfelelő intézetekbe továbbít bennünket problémáinkkal!
Diszkrét dolgokkal is bizalommal fordulhatunk hozzá, ha tud, ő maga nyújt segítséget, ha nem mindig olyat javasol,  aki megoldja gondjainkat. Összehasonlítja a gyógyszereket, elmagyarázza, hogy melyiknek milyen hatóanyaga van, és mindig azt írja fel, amelyik a pénztárcánkat nem terheli! Nagyon fontos, hogy figyel a zsebünkre is! Az utcai találkozásoknál is érdeklődő, kedves, szimpatikus, szóba elegyedik velünk, még akkor is, amikor nem keressük semmilyen bajjal!  
Tisztelettel kérem, elismerésben részesíteni a doktornőt!
További munkájukhoz jó egészséget, békét, boldogságot kívánok!

Köszönöm: Gróf Józsefné

tovább...
2011. szeptember 20. 18:28

Dr. Brandt J. Béla

Személyes történetem következik a háziorvosommal mind orvosi ellátásból, mind emberségből. Gerincsérvvel küzdők már évek óta. 2005-ben az első műtétem előtt, egyik reggel ébredéskor nem tudtam lábra állni. Egyedül voltam a lakásban, a mobil mellettem volt. Hívtam a férjemet, hogy küldjön segítséget. A háziorvosunkat hívta fel, aki rendelést ott hagyva jött ki hozzám. Szerencsére nyitva volt a bejárat. Miután felmérte az állapotomat, azonnal injekciót adott, hogy segítsen. A hatás nem jön azonnal ezért két óra hosszáig ült mellettem, mert tudni akarta, hogy hatásos volt-e. Apró javulások mutatkoztak, kapaszkodva de sikerült lábra állni, később már az asztal körül is tudtam lépkedni. Végig mellettem maradt. Nyugtatott, bíztatott, a pánikra nem adott okot. Amikor úgy ítélte meg, hogy már magamra hagyhat, hálálkodni akartam- ilyenkor jön a paraszolvencia- ezt ő nem fogadta el. Még én éreztem kellemetlenül magam. Azóta is ilyen orvos, figyelmes, érdeklődő, mindig segíteni próbál. Remélem, sokáig az orvosunk marad! Azóta már túl vagyok sok betegségen, de ezt a napot soha nem fogom elfelejteni. Sokszor dicsértem már, ezért szeretném,  ha az év orvosa lenne!

Tisztelettel: Obermajer Ildikó

tovább...
2011. szeptember 29. 15:08

Dr. Brandt J. Béla BJB-MED Eü.Szolg. Kft.

Tisztelt Szerkesztőség!

Életem során még nem sokat voltam beteg, ezért ritkán találkoztam a háziorvosunkkal. Azonban tavaly nyáron autószerelés közben baleset ért otthon. Leugrott a kocsi a bakról, a balkezemet maga alá gyűrve. A feleségem segítségével szabadítottam ki. A tenyeremet ketté szakította, a bőr felkunkorodva erősen vérezve. Éppen délutáni rendelés volt, azonnal a rendelőbe siettünk. Az orvosom soron kívül látott el. Szakszerűen ellátta a sebet, a bőrt vissza húzta, szorítókötést tett rá. Tetanusz injekció a fertőzés ellen. A biztonság kedvéért, elküldött a kórház sürgősségi osztályára. Ott két öltést tettek csak bele, megállapították tökéletes ellátásban részesültem. Hetekig jártam a rendelőnkbe kötözésre, ahol Mártika az asszisztens odaadással és türelemmel kezelt. A varratot is itt szedték ki. Ma már olyan a kezem mintha semmi sem történt volna vele. Ezt orvosomnak és asszisztensének köszönhetem. Mindketten tanult, felkészült emberek. A betegekért vannak, mindennap. Orvosunk a rendelés, ügyelet mellett a mentőknél is szolgálatot teljesít. Asszisztense, a mi Mártink rendelések után, felkeresi az idősebb embereket, akik nem tudnak eljutni a rendelőbe. Rendkívüli emberek, mindketten! Megérdemelnék a díjat!

Tisztelettel: Attila

tovább...
2011. szeptember 27. 14:34

Dr. Csáki Mária / Székelyudvarhely

Amióta családorvosi rendszer működik itt Erdélyben-  1999 novembere óta -  az én családorvosom Dr. Csáki Mária,  akinek talán a városban a legtöbb betege van. Ez látszik a várótermen, mert akárhányszor megyek, mindig vannak,habár most előjegyzéssel dolgoznak ,úgy is van beteg mindig. De épp ezért csodálom, hogy  az utolsó  beteghez is annyi sok türelme van,  mint az elsőhöz…
Én sokat nem betegeskedtem,de  történt a családban, hogy a nagymama  falun lakott,  nem messze Udvarhelytől, ás  mikor fel kellett iratkozni a családorvoshoz,a  körzeti orvosa nem vállalta . Mert meghaladta  a megengedett számú pácienst  családorvos nélkül  maradt. Mi izgattuk magunkat , mert idős volt a mama, igaz sokat nem betegeskedett , de akármikor történhetett akármi. Amit ma is köszönök a doktornőnek, munka idő  után   szívesen eljött házhoz és megvizsgálta, a mama pedig olyan hálás volt,  hogy ő hozzá városról eljött az orvos megvizsgálni,  mivel nem tudtuk szállítani,  attól kezdve mindig csak az  általa  javallt kezelést fogadta el. Mindig rákérdezett, mikor vittem a gyógyszert, hogy Dr. Csáki Mária javasolta-e, mert ha nem , nem kell. A doktornőnek nagyon sok páciense van, nincs rászorulva a vidéki betegekre, de emberséges és megértő volt. Örök hálánk neki, minden jó tettéért.
Jó csapat van a rendelőben, az asszisztensnőivel együtt általában jó hangulat és kedvesség uralkodik,  szakmailag pedig felkészültek és mindig képezik magukat.
Kívánunk neki nagyon sok sikert „ Az év praxisa” elnyerésében

Üdvözlettel: Izsák László
Székelyudvarhely

tovább...
2011. november 16. 09:52

Dr. Csáki Mária / Székelyudvarhely

Tisztelt zsűri!

Nem tudok túl nagy történetet írni, csak annyit, hogy a környék legaranyosabb családorvosa Ő Csáki doktornő nagyon kedves volt mindkét terhesgondozásom alatt, szerencsére egyébként ritkán vettem igénybe. Különös gondot fordít a nyugdíjas, idős emberekre, nagy szeretettel megy akár házhoz is. Szüleimet gyakran viszem hozzá,  mindig nagyon aranyos. Azt hiszem, legjobban az tükrözi,mennyire szeretjük is őt,hogy messzemenően legtöbb beteg iratkozott hozzá. Isten segítse munkájában. Ugyanakkor nagyon aranyosak az asszisztensei: Annamária és Gyöngyike. Ahogy a többiek, én is ajánlom az Év praxisa elismerésre. Örülök, hogy portálukon közzéteszik írásomat.

Köszönettel: Bálint Erika

tovább...
2011. október 20. 15:16

Dr. Csáki Mária és munkatársai / Székelyudvarhely

Tisztelt Zsűri!

Ezúton szeretnénk az Év Praxisa díjra ajánlani Dr. Csáki Máriát  és lelkes csapatát Székelyudvarhelyről.
Mi egy nagy közösség vagyunk: 24 felnőtt, 10 állandó itt lakó gyerek és 110 óvodás.
Családorvosunkkal, Dr. Csáki Máriával és munkaközösségével az évek folyamán egy nagyon jó együttműködés alakult ki. Mivel többen vannak közöttünk idősek és krónikus betegek, nagyon sokszor váratlanul adódnak egészségügyi problémák, sokszor munkaidőn kívül, esetleg hétvégén. Családorvosunk bármikor elérhető, munkaidőn kívül is mindig szívesen megnézi betegeinket, beállítja a szükséges kezelést vagy megírja a beutalót / receptet. A betegnek már az nagyon megnyugtató, ha tudja, hogy rövid időn belül orvoshoz kerül.
Nagyon sok páciense mellett az óvodások szűrővizsgálatát is ő végzi el év elején szívességből.A doktornő munkatársai szintén lelkiismeretesen végzik munkájukat, bármikor számíthatunk rájuk.
Nagy ajándéknak tartjuk, hogy kiváló szakértelemmel rendelkező, lelkiismeretes, kedves, áldozatkész és nyitott háziorvosunk lehet! Nagyon sokszor megtapasztalhattuk segítőkészségét!Gratulálunk a Neki és Munkaközösségének!
Kívánunk nekik nagyon sok sikert „ Az év praxisa” elnyerésében!

Hálával
a Ferences Nővérek Közössége

tovább...
2011. október 16. 16:29

Dr. Diós Ezsébet Universalmed Praxis Bt.

Az idei évben is magas színvonalon gondozta egészségemet Diós doktornő és asszisztense Etelka nővér. Idős koromnak - 79 év! - megfelelően gyakran ellenőrizte egészségi állapotomat, - szívműtét (bypass) utáni állapot, billentyűk elégtelensége, krónikus szívelégtelenség, krónikus keringési elégtelenség, magas vérnyomás, inzulinkezelt cukorbetegség szövődményekkel, krónikus veseelégtelenség, - dializálnak-, krónikus lymphocitás leukaemia, - gyógyszerelésemet. Minden alkalommal alaposan megvizsgál, vérnyomásomat  és a cukorbeteg naplót is ellenőrzi. Rendszeresen átnézi a szakorvosi ambulánslapok tartalmát, az időközi kontrollvizsgálatok eredményeit, a laborvizsgálatokat értékeli és tanácsokkal lát el, ha szükséges, gyógyszereimen is változtat. Tevékenysége minden tudásával a beteg érdekeit tartja szem előtt, emberséges és együttérző, empatikus! Etelka nővér is kedves, barátságos, kiírja a kért recepteket, vért vesz  a labor számára, beadja a védőoltásokat. A beteg érdekében igen jól együttműködnek a Dr.-nővel, igazán jól kiegészítik egymást. Sokat segít még a rendelőben egy másik nővér is az adminisztratív feladatokat végezve. Ez a team igazán megérdemelné, hogy felfigyelve hasznos gyógyító tevékenységükre kellő elismerésben részesüljenek!!!

Üdvözlettel: Wéber Ferenc

tovább...
2011. október 16. 20:45

Dr. Diós Ezsébet Universalmed Praxis Bt.

Tisztelt Zsűri!

Dr. Diós Erzsébet a háziorvosunk immáron 4éve.Általában nem szívesen megy az ember orvoshoz, csak igen indokolt esetben, de a doktornő rendelése kivétel .  Bátran fordulhat az ember  hozzá, , a panaszt orvosolja a legjobb tudása szerint. 67 éves nő-beteg vagyok. Magas vérnyomás, közepes fokú  csontritkulás az említést érdemlő betegségeim. Panaszom ismertetése után orvosom beutalóval látott el a reuma szakorvoshoz. Köztudomású a szakorvoshoz jutás általában 3-4 hónap következett be, így volt ez az én esetemben is, de mivel elég erős fájdalmam volt, addig is gyógyszerrel látott el fájdalmaim csökkentésére. Figyelemmel kíséri védőoltásaimat is, azokat is rendre megkapom. Az általa elrendelt gyógyszerelésnek és ellenőrzésnek köszönhetően panasszal ritkán kell hozzá fordulnom. A rendelői asszisztensnők előzékenyek, barátságosak, szolgálatkészek. A rendelő légköre nyugodt. Nagy tisztelettel és köszönettel tartozom a doktornőnek odaadó munkájáért, ezért javaslom az év praxisa díjra.

Köszönettel: Wéber Ferencné

tovább...
 

Kérjük, ne próbáljon szavazni!

A piros keresztet már nem találja portálunkon, a szavazás ugyanis december 30-án éjfélkor véget ért.
Köszönjük, hogy szavazatával voksolt kedvenc háziorvosára és munkatársaira.
A végleges eredmény- hogy ki nyeri meg „Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázatot - az önök szavazatai alapján alakul ki.

Támogatók

Partnerek