Zsűritagok

Az Önök történetei alapján az orvosokból , jeles közéleti személyiségekből álló zsűri- Bakonyi Péter, Dr. Balogh Sándor, Berszán Lajos, Békés Itala, Dr. Béres József, Buczkó Imre, Csák József , Dr. Farsang Csaba, Dr. Hajnal Ferenc,Dr. Hubert János, Dr. Kásler Miklós, Dr. Lenkefi Ida ,   - tesz javaslatot a díjazottakra. A helyezéseket az önök szavazatai alakítják majd.

Bakonyi Péter

Gyermekkori félelmek, felnőttkori filozófia, elvárások az orvossal szemben, közös célok – ezekről beszélgettünk Bakonyi Péterrel, a Duna Televízió határozott, ugyanakkor közvetlen, barátságos programigazgatójával.

Dr. Balogh Sándor

Hogyan zárult a 2010-ben útjára indított pályázat? Milyen tapasztalatokra tettek szert a szervezők és mi várható a folytatásban? E kérdésekre kapnak választ Balogh Sándortól, Az év praxisa-díjat meghirdető Országos Alapellátási Intézet főigazgatójától.

Berszán Lajos

„Berszán Lajos római katolikus pap, címzetes kanonok életútja nem szokványos XX. századi papi életút” – olvasható az Árpádházi Szent Erzsébet Római Katolikus Gimnázium monográfiájában.

Békés Itala

Békés Italával egy élmény beszélgetni! Részben, mert a Kossuth-díjas színművésznő rendkívül expresszíven fogalmaz és szavai azonnal életre kelnek, másrészt azért, mert nemcsak szavaiból, hanem egész lényéből lüktető energia hömpölyög. Első kérdésemre, hogy fel tudja- e idézni gyermekkori orvosát, egy verssel felel:

Dr. Béres József

Dr. Béres József , a Béres Zrt.  Gyógyszergyár elnökének interjúival nincs tele az internet.  A legendás Béres József  fia kétszer is meggondolja, kötélnek álljon-e. Ezért is örülünk, hogy szívesen fogadta felkérésünket.

Buczkó Imre

Buczkó Imre saját bevallása szerint „született és beteges optimista”, és erről csodaszép, élettel teli képei is tanúskodnak, melyek közül kettő „ Az év praxisa a Kárpát-medencében első helyezettjeinél lel majd otthonra! A művész mosolygó szemmel emlékszik vissza orvosi „kalandjaira”, köztük megismerkedésére bájos háziorvosával…

Csák József

A gyönyörű hangú Csák József ezúttal nem az operáról, hanem gyerekkori körzeti orvosáról, Vydra Laci bácsiról mesél, és arról, mi a hasonlóság a művészet és az orvoslás között…

Dr. Farsang Csaba

A zsűriben lesznek új tagok, de olyanok is, akik, maradnak. Például a halk szavú, maga körül rendkívül kellemes légkört teremtő Farsang professzor, a Magyar Hypertónia Társaság örökös tiszteletbeli elnöke.

Dr. Hajnal Ferenc

A szegedi Szent- Györgyi Albert Klinikai Központ elnökhelyettese, a Szegedi Orvostudományi Egyetem Családorvosi Intézetének alapító tanszékvezető tanára, a Családorvosi Szakmai Kollégium elnökeként is jelentős szakmai múltra tekinthet vissza.

Dr. Hubert János

Dr. Hubert János 1981 óta körzeti, később háziorvos Tapolcán. Több, mint 55.000 szvazattal nyerte meg „ Az év praxisa” pályázatot tavaly. Így mesél a pályázattal kapcsolatos élményeiről.

Dr. Kásler Miklós

Az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója szerint zsűritagnak lenni nehéz, mert sok jó közül a legjobbakat kiválasztani bizony nem a leghálásabb feladat. Szerinte egy csöndesebb, zárkózottabb orvos dolgozhat jóval magasabb színvonalon, mint egy nyitottabb, populárisabb kollégája, de persze az ellenkezőjére is adódhat példa. A háziorvosi praxis fontosságáról beszélgetünk, és az is kiderül, mi köze van a Kishercegnek mindehhez…

Dr. Lenkefi Ida

Dr. Lenkefi Ida Ágota másodszor is örömmel áll kötélnek! Tudja, hogy a háziorvosok óriási felelősséget cipelnek a hátukon, s hogy bár munkájukat legjobb tudásuk szerint végzik, bizony bőven akad még tennivaló. Az Egis Gyógyszergyár belföldi kereskedelmi igazgatójának hangjában egyszerre érzek szomorúságot, aggódást, ugyanakkor elszántságot és bizakodást.

 

Kérjük, ne próbáljon szavazni!

A piros keresztet már nem találja portálunkon, a szavazás ugyanis december 30-án éjfélkor véget ért.
Köszönjük, hogy szavazatával voksolt kedvenc háziorvosára és munkatársaira.
A végleges eredmény- hogy ki nyeri meg „Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázatot - az önök szavazatai alapján alakul ki.

Támogatók

Partnerek